Temat: WYRYP
Witajcie!
Zbliża się wiosna. A gdy wiosna nastaje, to z radości aż chce się skakać, biegać, wyjechać gdzieś bo ciepło, zrobić w końcu jakiś rajd... Rajd. I na rajdzie iść i się zmęczyć, odpocząć od szkoły, studiów... A służy temu WYRYP, czyli rajd na powitanie wiosny.
Cel wyjazdu: chodzenie
Esencja wyjazdu: chodzenie
Program wyjazdu: chodzenie
Dla każdego coś odpowiedniego, bo są trasy: 35km, 50km, 100km.
I dobra wiadomość: Wszyscy startują razem, więc w trakcie będzie można zmienić zdanie: "ojej, ja na 100 to jednak nie dam rady", "hm. może jednak przejdę jeszcze te 15km żeby przejść 50tkę, a nie tak jak się spodziewałem 35".
Zaczynamy wieczorem w piątek, 14 marca. Idziemy w nocy z Góry Kalwarii szlakiem wzdłuż Wisły i Pilicy do Warki, gdzie kończy "35-tka". Po drodze będzie krótkie ognisko lub kominek. W Warce wypijemy po Tymbarku (postaramy się, żeby nie było tylko jabłkowo-miętowego). Potem do Augustowa (nie tego koło doliny Rospudy...) i tam kończy 50-tka. Trasa "100" prowadzi następnie przez Studzianki Pancerne (zobaczymy czołg, wooow ;-) ), przekroczymy most na Radomce i pomaszerujemy przez puszczę kozienicką. 100-tka może się rozsypać około 70 kilometra, bo da się odbić do pobliskich stacji kolejowych. Meta w Kolonii Leszów pod Radomiem.
Trasy krótsze będą miały zapewniony nocleg, żeby wyspać się przed powrotem. A 100-tka po zakończeniu marszu wsiada od razu do pociągu do Warszawy.
Szczegóły organizacyjno-techniczne wkrótce.
Organizują:
- Janek - jinowolski zwierzę gmail kropka com, tel. 6**-***-***
- Wojtek - pscorek zwierzę staszic kropka waw kropka pl, tel. 6**-***-***
do których kierować wszystkie pytania i propozycje.
WARUNKIEM KONIECZNYM pójścia na Wyryp jest zdefiniowanie swojej preferencji 35/50/100 oraz prawdopodobieństwa wzięcia udziału w rajdzie (liczba od 0 do 1, albo jak kto woli -- od 0% do 100%). Mailem, smsem lub osobiście do Wojtka lub Janka.
WARUNKIEM WYSTARCZAJĄCYM jest pojawienie się na zbiórce 14 marca -- w piątek wieczorem z odpowiednią kwotą polskich złotych w kieszeni. (jak wspomniałem wyżej, szczegóły wkrótce)
Namyśl się i daj znać jak najszybciej, że pójdziesz! Będzie super, dziobato, i w ogóle!
Janek