Temat: Próbna 21. WGZ "SKRZAT"
Hej!
Jak już zapewne wszyscy wiedzą, Gromada istnieje. Na razie w wersji próbnej, ale będziemy robić wszystko, aby to się wraz z początkiem nowego roku zmieniło
Jeśli zajrzycie do [url=https://docs.google.com/fileview?id=0B-onMV37e2YgOGNmODc3MTktMWEzMi00Nzk0LTk1ZGQtZWFlZDUxMWRkYjA4&hl=en&authkey=CN_n1M4O]planu pracy[/url] Gromady, to zorientujecie się na pewno, że spośród wielu braków jeden jest dość dotkliwy - mianowicie brak kadry! Za to jest miejsce - i możliwość w rzeczywistości - dla każdego z Was.
A zatem - jeśli masz w sobie odrobinę ciekawości, jakie są zuchy, sympatii dla dzieci, pomysłów na zabawy lub po prostu chęci pomocy mi w jakikolwiek sposób - daj znać! Z Twoim udziałem zbiórka może stać się niesamowitą przygodą - dla zuchów ale także dla Ciebie
Plan pracy został tu wspomniany nieprzypadkowo. Mam nadzieję, że Ci z Was, którzy nie zielenieją, nie dostają dreszczy i ogólnie nie reagują koszmarami na samą myśl o zuchach, zajrzą do tego planu w wolnej chwili i odnajdą coś dla siebie Oczywiście jest on dość ogólny, a moje nastawienie do niego raczej elastyczne, ale póki co staram się go trzymać. Dla Was jest on przede wszystkim informacją o tym, jacy jesteśmy i co robimy, no i w czym można nam potowarzyszyć. I tak:
- najbardziej odważnych i ambitnych zapraszam do współtworzenia i współprowadzenia ze mną zbiórek, jednorazowo lub bardziej regularnie ;]
- nieśmiałym i przerażonym ale zaciekawionym proponuję przełamanie się i przyjście na zbiórkę tak po prostu, by na własne oczy, uszy, nozdrza i inne części ciała przekonać się, że nie taki zuch straszny, jak o nim instruktorzy harcerscy opowiadają
- niemających czasu ale obytych z dziećmi lub mających pomysły, wiedzę lub wspomnienia, które mogą mi się przydać, proszę o dzielenie się nimi, bym mogła rozwijać siebie i swoje plany względem zuchów
- inne konstruktywne uwagi na temat także przyjmę.
Jeśli chcecie nie ryzykować spotkania z hydrą i jednak wiedzieć wcześniej, z czym się je zuchy, to zapraszam na stronę [url=http://www.zuchy.zhp.pl/index.php]Zespołu Zuchowego GK ZHP[/url]. W poszukiwaniu materiałów programowych, informacyjnych i innych można się także udać na stronę serwisu [url=http://kragrady.ezhp.pl/]Krąg Rady[/url]. Poza tym w internecie i mojej domowej bibliotece jest jakaś masa materiałów, która wprost czeka na to, aż ktoś się przez nią przekopie.
Na koniec jeszcze założenia tego wątku:
- Po pierwsze chciałabym, by do wszystkich w nieinwazyjny sposób docierały informacje o zuchach.
- Po drugie mam nadzieję stworzyć tu taką bazę informacji przydatnych dla gości na zbiórkach, żeby wystarczyło odesłać Was do tego wątku i już.
- Po trzecie niech to będzie miejsce, gdzie można mi zadawać pytania, zgłaszać się do udziału w zbiórkach i dzielić wrażeniami.
- Po czwarte wreszcie będę tu zamieszczać różne rzeczy pozazbiórkowe, w których można mi pomóc. Bo to nie jest tak, że jak człowiek nie ma czasu albo ochoty przyjść na zbiórkę to już koniec, stracony. Nie, nie :] Dlatego zaglądajcie i zastanawiajcie się, czy rzeczywiście warto się bać takiej fajnej służby/zabawy
Czuj!
Agnieszka