Fajnie, że na stronie drużyny pojawiło się logo drużyny. Tego zdecydowanie brakowało. Lubię takie półprzezroczyste obiekty generalnie, ale nie wiem, czy w tym wypadku logo z krwi i kości nie byłoby lepsze (teraz zdecydowanie bardziej oczy przykuwają płomienie).
Mam taki problem, że trochę o czym innym myślałem mówiąc, że przydałby się nowy styl strony. Miałem na myśli nowy, czyli niepolegający na ustawieniu tych samych płomieni, otoka, tła, kolorów w innej konfiguracji i innych proporcjach. Nowy, czyli... nowy. Nowy styl, a nie tylko nowy layout (słowo to jak dla mnie sugeruje tylko nowe ułożenie elementów).
Ten taki nie jest. Co więcej w porównaniu z poprzednim ma kilka imho wad. Pisała o tym Marysia i chyba się z tym zgadzam. A więc począwszy od małej czcionki w menu, po uwydatnienie płomieni (które od początku wydawały mi się kiepskim pomysłem).
Od siebie dodam jeszcze, że jak już robimy nazwę drużyny w postaci obrazka (co akurat uważam za dobry pomysł), to można się pokusić o jakiś ciekawszy, idący w stronę bardziej artystyczną. Ten jest imho nieco nudniejszy, mniej czytelny i zauważalny i imho gorzej ustawiony niż poprzedni.
Strona też ma tendencję do ,,przechylania się'' na lewy górny róg. Tam mniej więcej jest gęste dość menu, tam jest czerowno, ma się wrażenie, że w tamtym kierunku się wszystko zbiega. Jestem zwolennikiem łamania symetrii, ale zachowania równowagi i nie przewalania się na którąś ze stron.
W skrócie jestem za tym, żeby przy wymyślaniu nowego layoutu nie sugerować się elementami starego. Żeby wyglądał świeżo, przejrzyście i nowocześnie. Wiem, że to może subiektywne odczucie, co jest przejrzyste i nowoczesne, ale mój gust nie podpowiada mi użycia tych przymiotników w kwestii nowego layoutu...
Dodam jeszcze, że bardzo fajnie, że zaczęły się nad tym tematem prace.
M.
Ostatnio edytowany przez m_korch (2009-03-24 14:55:13)