Temat: Remont harcówki
Hej,
jak zapewne już się domyślacie, harcówkę czeka remont. Stało się to pilną koniecznością ze względu na jej niedawne zalanie, w związku z tym remont odbędzie się jeszcze w tym roku.
Jeśli nie masz czasu czytać dalej, skocz do NAJWAŻNIEJSZEGO AKAPITU.
Szczęśliwie udało nam się podzielić pracami z 16. WDHy ,,Grunwald'', drugą drużyną korzystającą z harcówki. (21. WDHek ,,Puszcza'', którą niektórzy pamiętają, nie korzysta już z niej.) Ogólna idea jest taka, że my pomalujemy sufit i ściany, a 16. WDHy osuszą podłogę i wymienią wykładzinę. Ponadto korzystając z tej sposobności uporządkujemy nasze rzeczy znajdujące się w harcówce.
Prace będą przebiegać dwutorowo.
1. Trzeba zdecydować się na jakiś wystrój, myślę tu głównie o kolorach. Założyłem odpowiedni wątek na Forum, w którym będzie można o tym porozmawiać. Zachęcam do dyskusji. Czasu na nią jest tydzień, czyli nie za wiele.
Wspólne ustalenia przedstawimy 16. WDHy do akceptacji. Następnie delegacja ochotników dokona ostatecznego wyboru spośród asortymentu marketów budowlanych. Chętni na wycieczkę niech się zgłoszą do mnie mailem.
2. Każdy z Was jest potrzebny do prac przy remoncie. Ich specyfika jest niestety taka, że w więcej niż 2-3 osoby naraz nie robi się ich łatwo. Ponadto proces technologiczny wymusza całodzienne przerwy na schnięcie masy szpachlowej, gruntu, farby itp. Wstępny harmonogram najważniejszych czynności jest następujący:
(a) porządkowanie naszych rzeczy, przekazanie książek do hufca lub biblioteki szkolnej, przesuwanie mebli na środek itp. -- czwartek 4 grudnia
(b) uzupełnianie ubytków w ścianach -- sobota 6 lub niedziela 7 grudnia
(c) szlifowanie ubytków, poprawki, gruntowanie -- poniedziałek 8 i wtorek 9 grudnia
(e) malowanie sufitu -- środa 10 grudnia i czwartek 11 grudnia
(f) malowanie ścian -- piątek 12 grudnia i niedziela 13 grudnia (po powrocie z rajdu).
-------- NAJWAŻNIEJSZY AKAPIT --------
Dobrze wiesz, że harcówka wymaga remontu. Wiedz zatem, że należy zgłaszać się pojedynczo lub parami, podając kiedy ma się czas w dniach 4-13 grudnia. Można podać ewentualne preferencje, czym by się chciało zająć. Czekam na zgłoszenia mailowe możliwie jak najszybciej.
Pozdrawiam
Alek