Temat: śpiewnik

No ja musze zgłosić problem ze śpiewnikiem. Istnieją takie piosenki, przy których jak się kliknie drukuj to generowany PDF jest zerowego rozmiaru. Np. 'Jasnowłosa'. Co najmniej 10 razy próbowałem i na wielu kompach i zawsze plik jest zerowej wielkości. Wiem, że podobnie sie zrobiło przy innej piosence ale w tym momencie nie pamiętam jaka to była.

Ostatnio edytowany przez czapajev (2006-06-01 11:38:42)

2

Odp: śpiewnik

Pdfa niestety generuje się ręcznie od pewnego czasu. Musisz wysłać maila do Alka lub Taboreta. Nowy lepszy system śpiewnikowy jest w trakcie pisania (nasz licencjat z informatyki). smile

M.

Ostatnio edytowany przez m_korch (2006-06-01 12:30:05)

3

A pojedyncze piosenki tak robią? To nie wiem.

M.

4

Przyjrzałem się skryptowi, który generuje śpiewnik, i stwierdziłem, że dokonuje on jakichś karkołomnych operacji z użyciem konta Taboreta na serwerze na naszym Wydziale. Niestety nie jestem w stanie nic z tym zrobić. sad

Zwróć się z tym do Taboreta.

5

Więc:
1) Winne było niewłaściwe (a właściwie jego brak) escapowanie znaku "&" (Tonam&Synowie)przy tworzeniu pliku dla tex'a. Jeśli w innych piosenkach występują jakieś znaki, których nie escejpuje to należy w pliku spiewnik/latex/SongToTexL.php w funkcji LAtexEscape dopisać linie w stylu:

str_replace("co","naco",$res);

A następnie usunąć wszystkie pliki z katalogu spiewnik/ltx i sprawdzic, czy działa
(ten katalog do cache tex'owych postaci piosenek)

6

Swoją drogą chciałem z radością ogłosić, że zostało właśnie wrzuconych 19 nowych piosenek do śpiewnika.

M.

PS. Dzięki, Taboret smile

Ostatnio edytowany przez m_korch (2006-06-10 21:06:03)

7

Ja chcialbym sie dowiedziec czy istnieje wciaz mozliwosc edycji spiewnika, i jak sie do niej zabrac (a moze poczekac az w koncu portujecie spiewnik na Wasz licencjat?)
Bo ja momentami przezywalem chwile zgrozy, kiedy probowalem dzis z ekranu grac niektore piosenki (to dluzsza historia, dlaczego akurat z ekranu, a nie ze swoich spiewnikow). Chodzi glownie o chwyty, ktore np. w "Nucie z Ponidzia" sa uproszczone do bolu, oraz generalnie o autorow tekstu, muzyki, tlumaczen i temu podobnych.

8

Ooooo!
I ja tez zostalem "Zbiczatkiem"!
Bardzo prosze, zeby wszyscy pamietali, ze nie jestem zadnym kaszelkiem, tylko zbiczatkiem. Jakie to sympatyczne :-)

9

Nadal istnieje -- ściągasz SongEdytor ze strony "dla chętnych poszerzyć zbiór piosenek" i edytujesz. Wszystko jest jak dawniej. Nowy śpiewnik będzie najwcześniej gotowy w sensownej funkcjonalności na październik (ale ma naisane już importowanie ze starej wersji).

M.