Temat: Pomysły na zbiórkę :P
A może ktoś ma jakiś fajny pomysł na zbiórkę młodszoharcerską?? Jeśli tak, to zapodawać, bo nam z Taboretem inwencja już się skończyła...
M.
Forum 21. Warszawskiej Drużyny Wędrowniczej „Stare Żbiki” im. gen. Ignacego Prądzyńskiego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A może ktoś ma jakiś fajny pomysł na zbiórkę młodszoharcerską?? Jeśli tak, to zapodawać, bo nam z Taboretem inwencja już się skończyła...
M.
Moje doświadczenia. Nigdy nie miałem super pomysłów, napiszę Ci co u mnie działało.
1. Zawsze kręciła moich gra terenowa z kategorii 10000 punktów na mapie, zbiera się, lata po osiedlu i okolicy wg dokładnych map.
2. Inną wersją gry jest gra z nieoczekiwanymi pomysłami - jak gra wąska (chyba). No, ale to przygotowanie itd. I mi nigdy dobrze nie wyszło.
3. Zatrudnić starszych do robienia zbiórki, niech też się nauczą ![]()
4. Włączyć się jakąś charytatywną działalność. Jak ja pamiętam, takie akcje zawsze były fajne, człowiek czuł się ważny. Myśmy pomagali regularnie caritasowi w zbiórkach. Często fajnie jest coś robić loklanie, na swoim osiedlu.
5. Myśmy czasem zamieniali zbiórkę na 4-5h w sobotę rano na rowerze. Ale myśmy byli bardziej chyba lokalni niż Wy - tj 2-3 osiedla
michale a jakiś konkretny temat??
bo tak bez tematu to mi trudno..
kiedyś padł pomysł na grę o następujących "zasadach"
jedna osoba - organizator lub na przykład ZZ wybierają w Warszawie lub na przykład w okolicy szkoły w której działacie kilka miejsc
robią zdjęcia tych miejsc ale według nast schematu:
każdego miejsca robi się 3 zdjęcia tak aby po obejrzeniu jednego z nich było trudno się domyśleć o jakie miejsce chodzi, drugiego średnio trudno i trzeciego łątwo
robi się tyle odbitek ile jest patroli i daje się patrolom komplet zdjęć
patrole wiedzą zę zdjęcie "za 3 pkty" jest najtrudniejsze a za 1 najłatwiejsze
dlatego muszą dostać praktycznie każde zdjęcie spakowane osobno aby mogli podjąć decyzję za ile punktów grają
w każdym miejscu jest np element układanki lub zadanie
wygrywa patrol który zbierze całą układankę odpakowując zdjęcia za największą liczbę punktów
odpakowanie zdjęcia za 3 punkty nie oznacza że nie można odpakować tego za 2 ale wtedy nie dostajemy ani 5 (3+2) ani 3 tylko dwa punkty bo dwa to realny poziom trudności wedle którego się patrol na punkt dostał
wiem że bardzo to zagmatwałem ale jestem chory i nie umiem precyzować myśli ![]()
Turniej brydzowy 
 To chyba nie jest bajlepszy pomysl, ale jesli nie musi byc duzo biegania, to moze im pokazac fajne planszowki? Czy juz to robiliscie?
Taa, plansuffki już były. A turniej brydżowy to jednak nie bardzo...
M.
To moze jakiegos TopCodera odpalicie? ![]()
Jesli to mial byc powazny watek, to przepraszam za wyglupy...
Albo zaprojektujcie razem nowy wyglad strony druzyny. A potem wykonajcie. Tylko ze to bedzie dla was - kadry - duze obciazenie pewnie.
Ostatnio edytowany przez Marysia (2007-02-19 15:20:28)
Zwanzig razy zwei i zapętlić ![]()
Ostatnio edytowany przez PrzemekO (2007-02-19 20:23:12)
albo możecie zrobić coś czego wasi faceci by się nigdy nie spodziewali
ja kiedyś zrobiłem
moi się nieźle wkręcili w haftowanie jak się im fajnie pokazało ![]()
idąc tym tropem to może by upiekli jakieś ciasto lub ciasteczka? mieliby wyżerkę potem. nie wiem tylko czy macie taką możliwość, może w szkole są kuchnie?
Placki ziemniaczane niech zrobią. ![]()
w kształcie lilijki niech będą te placki ;D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB